9.5 C
Tirana
E mërkurë, 30 Nëntor, 2022

Artistët e M.Madhe kerkojnë nga politika , pas 30 vitësh ndërtimin e një qëndre Kulture

Mos i humbisni

Me te lexuarat

Arti dhe kultura  në M. Madhe ka vite që lëngon, madje prej 3o vitësh qëndron   e njejta kerkësë nga  artistet  dhe krijuesit e  trevës  M.Madhe , ndërtimi I një qëndre kulturore në qytetin e Koplikut. Kerkesë kjo e cila ka mbertur  vetem ne kuadrin e premtimeve, Kesaj rradhe nje pjese artistesh kane vëndosur të kushtëzojnë  votën e tyre me at subject politik qe e premton publikisht nje    Qënder kulturore.

Mungesa e investimeve ne kulture, dhe mbi të gjitha mosmbajtja e premtimeve nga pushtetaret aktual , për ndertimin e një kompleksi kulturorë në qytetin e Koplikut , si kryeqëndër e bashkisë M.Madhe, por edhe të mjaft problematikave të tjera të kësaj natyre, vëçanarisht në sektorin e Kulturës, ka bërë që një grup dashamirës të artit dhe kulturës në trevën M,Madhe të pregadisin këto ditë kerkesa, ku do u drejtohën publikisht partive politike garuese në zgjedhjet parlamentarë e te datës 25 prill të këtij viti.Nder pikat më të rëndësishme që vlersohet se do të parashtrohen si kerkesa immediate për një tjetër hov dhe zhvillim të kulturës dhe sportit do të jënë:

Prëmtimi public I partive politike dhe kandidatve të tyre se do të lubojnë pra në qeverisë së ardhshme Shqiptare , për ndertimin e nje Kompleksi Kulturor në M,Madhe.

Po kështu edhe të gjithë ata që do të premtojnë mbeshtetjen financiare per ansamblin folklorik të kësaj treve, natyrisht kjo mbeshtetje kerkohet me plane dhe projekte konkrete. Po kështu Kerkohet insistimi dhe mbeshteja jo peër Show mediatik por professional dhe politik për të mbrojtur deri ne UNESCO , Lahuten Shqiptare dhe Xhubletën Malësore.

Kështu large skematizmave te demshme per vlerat artistike që ka organizimi jo formal dhe abuziv I logur te bjeshkve, apo I ë ventecve të tjera kulturore , si dhe fondet e percaktuara nga Keshilli I Bashkisë të mos transferohen si donacione për të tjera qellime,

Nderkaq kerkohet që rrogetarët e cultures në M.Madhe të jënë njerz të artit dhe cultures, dhe jo militant apo miq te politikanve. Keto dhe mjafte kerkesa te tjera do te kushtëzohen nga firmëtarët e kesaj kërkese ndaj subjekteve politike per mbeshtetje publike, pa dallim ngjyre politike, ne ditët në vijim do të bëjmë të njohur në detaje të gjitha pikat e kesaj kërkese publike ndaj partive politike në M.Madhe./revista-fjala.com

- Reklame -spot_imgspot_img

Te rekomanduara

Ler nje koment:

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -spot_imgspot_imgspot_img

Artikujt e fundit