11.5 C
Tirana
E mërkurë, 30 Nëntor, 2022

Avokat Ngjela jep parashikimin e hatashëm për festat e Nëntorit: Joe Biden dhe Shqipëria që do të shkëlqejë

Mos i humbisni

Me te lexuarat

Shtetet e Bashkuara ndër.hynë drejtpërsëdrejti në çësh.tjen e hapjes së negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Evropian. Tani mendohet se gjithçka do të shkojë drejt mir.atimit.

Aktiviteti i fu.qishëm proshqiptar i presidentit amerikan Joe Biden, ka sjellë frymë të re për të gjithë botën shqiptare në Ballkanin Perëndimor. Tani shqiptarët janë plotësisht në kohën e tyre.

Anëtarësimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian, është edhe interes i madh amerikan. Por, në këtë kohë, pas rrë.zimit të ish presidentit Trump, çështja shqiptare, e cila ishte err.ësuar prej Trump-it, erdhi për t’u lartë.suar bashkë me ndryshimin dra.stik të politikës amerikane, me një frymë të re bashkëpunimi parësor kundrejt Bashkimit Evropian.

Si pasojë e këtij procesi, antarësimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian, e for.con së tepërmi pozitën amerikane në Ballkanin Perëndimor, në kon.fliktin e saj me politikën ruse. Dhe kjo do të jetë një politikë e re.

Por, në këtë kohë, në funksion të pranimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian, është edhe imp.onimi me forcë që politika amerikane, me Joe Biden, i bëri Rusisë. Takimi Putin Biden e tregoi hapur dhe qartë këtë.

Nisur nga pozitat e forcës ndaj Rusisë, dhe pas rrëz.imit të Trump-it, tani çështja shqiptare në Ballkanin Perëndimor kuptohet se është një çështje kryesore. Këtu vjen tani dhe arsyetohet edhe ndër.hyrja që politika amerikane, me anë të sekretarit të shtetit Blinken, i bëri këto ditë kërkesë të veçantë Bashkimit Evropian në lidhje me çeljen e negociatave me Shqipërinë.

Pikërisht për këtë, kjo kohë, deri në muajin Nëntor 2021, pritet të jetë shumë e rëndësishme për Shqipërinë. Dhe, sigurisht, në favor të saj./Shqiperia ime.com.al

- Reklame -spot_imgspot_img

Te rekomanduara

Ler nje koment:

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -spot_imgspot_imgspot_img

Artikujt e fundit