8.5 C
Tirana
E enjte, 1 Dhjetor, 2022

Një ngjitje në Majën e Korabit

Mos i humbisni

Me te lexuarat

Shpesh jam përpjekur për të lexuar ndonjë udhëpërshkrim në gjuhën shqipe apo ndonjë reportazh për vendet tona të bukura por, ato që janë ose janë të pakta, ose përshkruajn përciptaz. Kronikat dhe udhëpërshkrimet si në kohërat e Evliyâ Çelebiut, vështirë që sot dikush do merrte mundimin për të shkruar e aq më pak të përshkruante ngjitjen në majat e bjeshkëve shqiptare. Tekste të tilla gjen më shumë në gjuhë të huaja, ku për lexuesit e atyre vendeve tekstet e tilla janë dedikuar. Ndonjë përshkrim për ngjitje në Majën e Korabit nuk më ka rastisur të lexoj e nëse të tilla ka, atëherë kërkoj falje pa dashur dikë të lëndoj dhe përçmoj. Më kaploj dëshira për të përshkruar ngjitjen në Majën e Korabit kurse ata të cilët janë ngjitur do më japin të drejtë, se është një ngjitje mbresëlënëse dhe e pakrahasueshme.

Kryesisht, vizitoret e huaj i ngjiten Majes së Korabit nga pjesa jug-lindore e Republikës së Maqedonisë. Ndoshta për faktin e organizimit më të mirë dhe informacioneve më të shumta që ekzistojnë për atje. Pershkrimet e bukura dhe për natyrën e rrall përgjat ngjitjes nga ana e Maqedonisë përshkruhet prej tyre si e leht dhe pa vështërsi.

Ngjitjet nga ana e Shqipërisë përshkruhën e me informacione më të pakta dhe të japin përshtypjen se janë të vështira. Pastaj informacione turistike nuk ofrohen nëpër agjencionet turistike dhe as nuk bëhen organizime të ngjitjes në Majën e Korabit. Që do të thotë, ka më shum vizitor të huaj që ngjiten në Majën e Korabit nga pjesa e Maçedonisë, ngase edhe mundësi të bujtinave dhe hoteleve janë më të mëdha sesa nga pjesa e Shqipërisë. Kjo deri dikund është e vërtet por, viteve të fundit kan filluar lëvizjet sado të pakta megjithëatë. kan filluar.

- Reklame -spot_imgspot_img

Te rekomanduara

Ler nje koment:

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -spot_imgspot_imgspot_img

Artikujt e fundit