20.5 C
Tirana
E enjte, 7 Korrik, 2022

Si të krijoni një bazë të mirë për jetën?

Mos i humbisni

Me te lexuarat

Rënia e jetës shpesh na çon sikur po biem në lumë dhe nuk i rezistojmë dot, thjesht po jetojmë. Sipas disa modeleve të vjetra, ashtu siç na mësuan dhe ne nuk menduam nëse ishte e drejtë, thjesht pranuam dhe e vendosëm në një sirtar të quajtur “normale”.

Janë dhjetë parime që duhet t’u përmbaheni në mënyrë që të ndryshoni jetën tuaj sot, ose të paktën të krijoni një bazë të mirë për pjesën tjetër të jetës.

1. Mos fajësoni të tjerët, sepse secili është përgjegjës për përvojat e veta.

2. Çdo mendim që mendoni sot krijon të ardhmen tuaj nesër.

3. Mos harroni se ka vetëm mendime, dhe ato mund të ndryshojnë.

4. Falënderoni mendimet negative, lërini të kalojnë dhe zëvendësojini me mendime të reja pozitive.

5. Falni të kaluarën, sepse lënia e së shkuarës çliron.

6. Falni veten dhe të gjithë rreth jush, falja shëron.

7. Pranojeni veten ashtu siç jeni tani dhe këtu.

8. Falënderoni çdo ditë për gjithçka që keni.

9. Lini kohë për veten tuaj, shpërblejeni veten dhe lavdëroni.

10. Jetoni në momentin e tanishëm.

Lejojini vetes të guxoni, kënaqeni, ëndërroni, fantazoni dhe dëshironi. Hapni zemrën dhe duart tuaja ndaj gëzimit dhe dashurisë sepse çdo ditë është një shans i ri dhe çdo ditë mund të jetë një fillim i ri. Bëhuni ndryshimi që dëshironi të shihni tek të tjerët dhe rreth jush. Besoni në jetë sepse jeta ju do dhe ju mbështet. Ju jeni të sigurt.

- Reklame -spot_imgspot_img

Te rekomanduara

Ler nje koment:

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -spot_imgspot_imgspot_img

Artikujt e fundit