12.5 C
Tirana
E shtunë, 10 Dhjetor, 2022

Zgjedhjet e 25 Prillit, ja si do të votojnë emigrantët shqiptarë nga e gjitha bota

Mos i humbisni

Me te lexuarat

Per here te para ne zgjedhjet Parlamentare të 25 prillit do të votojne meigrantet shqipatre ne mbare boten. Mesohet se deri me tani vetëm 854 shtetas shqiptarë kanë deklaruar vendbanimi e tyre jashtë vendi, nderkaq janë 921 shtetas shqiptar që kanë plotësuar kriteret ligjore për deklarimin e vendbanimeve jashtë vendit, por nga këta vetëm 854 kanë të drejte vote.

Në letrën e DPPGJ-së theksohet se: “Këta shtetas kanë deklaruar dhe kanë aktive në sistem adresën jashtë territorit të Shqipërisë, por mund të kenë vendbanim kryesor në Shqipëri”.

”Sqarojmë se informacioni i raportuar sipas shkresës tonë më nr. 91160/1 datë 31.12.2020 e cila i referohej shkresës së datës 23.12.2020 përmban numrin total të rekordeve në bazë të Regjistrit Kombëtar të Gjendjes Civile dhe që kane adresë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, numër që nuk i shërbim qëllimit të punës tuaj”, thekson Drejtoria e Përgjithshme e Gjendjes Civile.

Fillimisht Drejtoria e Gjendjes Civile raportoi pranë KQZ se ishin rreth 32 mije votues nga jashtë vendit që mund të merrnin pjesë në zgjedhje e 25 prillit, por pas kërkesës së KQZ për të detajuar këtë shifër, DPPGJ ka raportuar të dhëna reja shume here më të ulëta.

 

- Reklame -spot_imgspot_img

Te rekomanduara

Ler nje koment:

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -spot_imgspot_imgspot_img

Artikujt e fundit